Paklijsten voor de leukste meerdaagse wandelingen

Benieuwd wat ik allemaal meeneem op mijn wandelingen? Bekijk hieronder de paklijsten die ik heb gebruikt voor wandelingen als de Pacific Crest Trail, de Dutch Mountain Trail en de Fishermen’s Trail.

Natuurlijk vereist elke reis zijn eigen specifieke aanpassingen aan je materiaal, de omstandigheden dicteren wat je mee moet brengen, dus neem nooit klakkeloos een lijst over, maar het is goed om bij zoveel mogelijk mensen te kijken wat zij meenemen op reis, al was het maar om mooie ideeën op te doen!

Lighterpack is een handige website om paklijsten in te maken met gewicht van je items, die je keer op keer weer kunt hergebruiken.

Let ook altijd op het jaargetijde: ik liep de DMT in april, met nog voldoende kans op koude nachten, dus als je in de zomer gaat heb je allicht minder warme spullen nodig.

Vragen over mijn materialen? Check mijn eerdere artikelen over ultralight, schoenen en meer!

Nog meer vragen? Stel ze gerust hieronder in de comments.

Veel plezier op je eigen wandeling!

Pacific Crest Trail:

Woestijn: https://lighterpack.com/r/kdt816

Sierra Nevada: https://lighterpack.com/r/p10rtc

Fishermen’s Trail: (kamperen)

https://lighterpack.com/r/3pghk0

Dutch Mountain Trail (kamperen)

https://lighterpack.com/r/q40l83

Disclaimer: ik heb de paklijsten (vooral voor de PCT) gedeeltelijk vooraf gemaakt, en gedeeltelijk achteraf. Items die ik tijdens de reis heb vervangen of aangeschaft, heb ik niet altijd kunnen wegen, en ik zal ongetwijfeld nog wat dingen vergeten zijn toe te voegen. Vergeet ook niet dat je gewicht altijd iets hoger uit zal vallen. Je naait misschien een patch op je tas, voegt een carabiner toe of neemt een souvenirtje mee, en je tas is alweer zwaarder. Deze lijsten zijn dan ook vooral bedoeld als inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *