Over mij

Welkom, reiziger! Ga je mee op avontuur?

 

Reizen deed ik altijd al graag. Op mijn twintigste vertrok ik voor een jaar naar Australië, om pas acht jaar later weer terug te keren naar Nederland. Ik reisde en werkte me een weg rond de wereld. Het wandelvirus kreeg me echter pas later te pakken. Toen iemand me in 2013 vertelde over het bestaan van één lang, ononderbroken voetpad dat van de grens met Mexico tot aan de grens met Canada loopt, dwars door heel de Verenigde Staten, was ik gelijk verkocht. Het idee alleen al dat er ergens ter wereld zo’n lange wandeling bestond was zelfs nog nooit in me opgekomen, gewend als ik was aan de Nederlandse paden. Van voetpad naar fietspad naar bospaadje, via een dorpje weer het fietspad op. De bewoonde wereld is nooit ver weg als je in Nederland een dagje gaat wandelen. Waar je ook gaat, je kunt altijd wel ergens een kop koffie halen, een broodje, een trein terug naar huis.

Maar om helemaal alleen Amerika door te lopen, dat leek me tegelijkertijd geweldig en onhaalbaar. Het bleef acht jaar lang door mijn hoofd spoken, tot ik tijdens corona besloot om ervoor te gaan zodra de grenzen weer opengingen.

Maar in september 2021 werd mijn stiefvader, die al 7 jaar leverkanker onder de duim had weten te houden, plotseling veel zieker. De machteloosheid die we allemaal voelden terwijl we naast zijn bed zaten en hem langzaam achteruit zagen gaan, maakte tegelijkertijd dat ik meer dan ooit mijn dromen niet langer wilde uitstellen. Tegelijkertijd voelde het ook egoïstisch om een half jaar lang niks nuttigers te presteren dan alleen de hele dag een voet voor de andere te zetten. Ik ging op zoek naar een manier om de tocht ook een nuttig doel te kunnen laten dienen en maakte van mijn tocht een sponsorloop voor kankeronderzoek. Meer over het onderzoek waar ik voor liep kun je vinden op:

https://www.geef.nl/nl/actie/sixmillionsteps/donateurs

of

https://www.umcg.nl/-/medisch-wetenschappelijk-onderzoek/canhep-studie.

Na zes maanden lopen over de Pacific Crest Trail kwam ik weer terug. Moe en blut, maar verslaafd. Bovendien had ik een onweerstaanbare drang gevonden om te gaan doen wat ik altijd al heb willen doen, maar ook nooit durfde: schrijven.

De combinatie van die twee passies vind je nu hier op deze site. Of je nu zelf aan het plannen bent voor een lange wandeling, of het leuk vindt om vanaf de bank mee te gaan op avontuur, wees welkom!

Lies 'Nutcracker'

P.S. Wie is toch die vreemde vogel bovenaan de pagina? Maak kennis met Nucifraga Columbiana, oftewel Clark’s Nutcracker.

Op reis maakte ik een schets van dit brutale vogeltje, op de PCT zijn ze vaak te vinden en ze zijn heel erg nieuwsgierig! Ik heb hem gekozen als logo voor mijn website, omdat mijn trail name ook Nutcracker is.

Contact