Search
Close this search box.

Wat is de Fishermen’s Trail?

De Fishermen’s Trail (onderdeel van de Rota Vicentina) is een prachtige wandelroute langs de zuidwestkust van Portugal. Het pad loopt langs de Atlantische Oceaan en biedt wandelaars spectaculaire uitzichten op de oceaan, de kliffen en de stranden van de Algarve en Alentejo-regio.

De route begint bij São Torpes, vlak bij het kleine kustplaatsje Sines en loopt via Cabo de São Vicente, het zuidwestelijkste punt van het Europese vasteland, richting Lagos, om daar te eindigen. De route is verdeeld in verschillende etappes die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor wandelaars de mogelijkheid hebben om hun eigen tempo te bepalen. Als je de hele trail loopt, heb je zo’n 226 kilometer afgelegd.

De Fishermen’s Trail is vernoemd naar de vissers die vroeger langs deze kustlijn visten en hun boten langs de rotsachtige kustlijn manoeuvreerden. Onderweg kun je nog steeds oude vissersdorpjes en hun traditionele huizen en gebouwen zien, en genieten van de heerlijke lokale gerechten in de restaurants langs de route.

De route biedt ook veel mogelijkheden om wilde dieren te spotten, zoals dolfijnen, zeehonden en zeevogels, en er zijn tal van verborgen stranden en baaien om te ontdekken en te ontspannen. Kortom, de Fishermen’s Trail is een geweldige optie voor wandelaars die op zoek zijn naar een prachtige en rustige route in een van de mooiste delen van Portugal.

In mei 2023 ga ik deze route lopen en zelf ontdekken wat hij allemaal te bieden heeft, dus zodra ik terug ben, zal ik hier een uitgebreid verslag plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *